İngiltere’de 18-19 Ocata daha fazla hastane grev eylemine geçecek. 15 ve 20 Aralık tarihlerinde İngiltere, Kuzey İrlanda ve Galler’de iki günlük grev eylemi düzenlendi. Binlerce hemşire seslerini duyurmak için grev sıralarına girdi.RCN Sendikası Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Pat Cullen : Hükümet bu anlaşmazlığı yılbaşından önce bitirme fırsatına sahipti, ancak bunun yerine bakım personelini Ocak ayında tekrar soğuğa itmeyi seçtiler.
Bu anlaşmazlığı uzatmak istemiyorum ama Başbakan bize başka seçenek bırakmadı.
Üyelere olan taahhüdümüz, grev eyleminin zorunlu kılındığı yerlerde istihdam edilen herkesin grev yapma fırsatına sahip olacağı yönündedir. Grev eyleminin bir sonraki aşaması yalnızca İngiltere’de gerçekleşecek. Bunun nedeni, hükümetler bu anlaşmazlığı çözmenin bir yolunu bulmadıkça Birleşik Krallık genelindeki grev eylemimizin uzatılması gerekebilecek olmasıdır. Ek olarak, farklı işverenlerde farklı zamanlarda grev çağrısı yapmak, gerektiğinde grev eylemini uzatma seçeneğimiz var.
Grev yapanları ziyaret eden Pat şunları söyledi: Halkın desteği yürekleri ısıttı ve bunun hastalar ve NHS’nin geleceği için yapılacak en doğru şey olduğuna her zamankinden daha fazla ikna oldum.
Hemşireliğin sesi yok sayılmayacak.