CERRAHPAŞA’DA HEMŞİREYE REKTÖRLÜK ENGELİ

1 minute, 15 seconds Read
Paylaşın

İddiaya göre, Cerrahpaşa Rektörlüğüne bağlı çalışan bir hemşire hanım beş yıl boyunca öğrenimini gördüğü Veteriner Hekimlik bölümünü bitirerek unvan değişikliği sınavına girmek istedi ve aylar öncesinden kuruma müracaatını gerçekleştirdi.
Üniversite yönetimi, kurumun kendi bünyesine veteriner hekim alabilmek için bakanlıktan kadro talebinde bulunuyor olmasına rağmen; hemşire hanımın yıllardır bin bir uğraşla işinden ve ailesinden feragat ederek il dışına çıkmak suretiyle bitirdiği beş yıllık okulunu dikkate almayarak bu talebi reddetti.
Hemşire hanımın toplamda yedi yıl boyunca verdiği çaba ve emek üniversite yönetiminin vurdumduymazlığı sonucu boşa gitmiş oldu.
Mali ve sosyal yönden daha iyi olanaklarda çalışacaktı;
Hemşire hanımın bu talebi olumlu olarak karşılansaydı kendisinin gelir seviyesi ve sosyal imkanları daha iyi bir seviyeye ulaşacak, çalışma hayatı boyunca istediği ve severek yapmak istediği bir işi yapmış olacaktı.

Rektörlük dikkate almıyor;
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü ile bu konuda görüşme yapan sendika yetkilileri yönetimden sınav müracaat süresinin uzatılarak Veteriner Hekim ve Tıbbi sekreter müracaatlarının açılmasını istediler fakat yönetimin konuya duyarsız kalarak bir çalışanın yıllarca verdiği emek mücadelesini hiçe saydıklarını dile getirdi.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir